2025 04 29 154027

Turistička zajednica Grada Paga najavljuje novo izdanje  gastro manifestacije Pag na meniju koja se već uobičajeno održava za prvosvibanjske blagdane kada se očekuje veći broj posjetitelja i čime započinje nova turistička sezona. Ovogodišnji Pag na meniju održava se od 1. do 3. svibnja 2025. pod motom „Okusi koji pričaju paške priče“ i donose bogat trodnevni program koji slavi otočnu autohtonu gastronomiju u jedinstvenom doživljaju Paga – grada soli, sira, janjetine, kamena i pjesme.

Tijekom sva tri dana manifestacije, ponajbolji paški restorani i konobe – Na Tale, konoba Bodulo, konoba Bile, Wine & Cheese Bar Trapula i Uhlinac – nuditi će poseban meni autohtonih paških jela po promotivnim cijenama u atmosferi koju upotpunjuju dalmatinske klape u večernjem điru.

U četvrtak započinjemo s Večernjem đirom po restoranima uz nastup klape Sol koje će pjesmom pratiti gastronomsko putovanje kroz paške okuse.

Petak 2. svibnja je dan posvećen soli, siru i domaćim otočnim proizvodima.

Od 8:00 do 10:00 za posjetitelje su otvorena Jutra u poljima soli na kojima mogu doživjeti mirno jutro u krajoliku koji je stoljećima hranio Pag.

Od 10.00 do 13.00h organiziran je Dan otvorenih vrata Paške sirane te na taj način posjetitelji mogu saznati kako nastaje „najbolji sir na svijetu“ i upoznajte tajne njegove proizvodnje Paškoj sirani.

Na Trgu Petra Krešimira IV s početkom u 11.00h održat će se gastro događanje naziva „Šalša iz srca Podravke“ u kojem će Dražen Đurišević, promotor Podravke d.d. počastiti posjetitelje šalšom s ribanim paškim sirom, a atmosferu će zagrijati Trio Sol.

U 18.30 u I Magazinu soli održat će se promocija kolacića „Posoli s malo cukra“  na kojoj će  SŠ Bartula Kašića ispričati zanimljivu priču o ovom proizvodu koji će se moći i kušati.

U predvečerje na staroj rivi kod I Magazina soli održat će se Sajam otočnih proizvoda “Najboje od Paga” na kojima će paški proizvođači prezentirati svoje originalne proizvode, a da bi atmosfera bila što veselija pobrinut će se Tono bend.

Za gastro ljubitelje održat će  se Večernji đir uz klapu Galijota i gastronomske užitke u paškim restoranima.

U subotu, 3. svibnja  planira se aktivan dio dana: od 9.00h ljubitelji outdoora moći će prošetati stazom Zagrljaj kamena i vjetra do vjetroelektrana i nastaviti stazom Sv. Jure.

Oni koji vole kulturu i povijest mogu se upoznati s pričom o gradu Pagu na besplatnom razgledu

„Ulicama našeg grada“ uz stručnog vodiča s početkom u 11.00h  na Trgu Petra Krešimira IV.

Program se nastavlja poslijepodne zanimljivom radionicom „Izradi svoju Kaloku“ gdje će se filcati vuna i raditi ovčice pod budnim okom Nikol Jakopić Donadić.

Od 17.00h na staroj rivi započinje KALOKA Pag Lamb Festival kojim se proslavlja paška janjetina, nadaleko poznatu deliciju koju će pripremati pravi majstori: restorani Na Tale, Zrno soli iz Splita, SŠ Bartula Kašića, konoba Bile, Wine & Cheese Bar Trapula,  zatim chef i promotor Podravke d.d. Dražen Đurišević , a poseban gost je poznati chef Ivan Pažanin.

U 21:00h sprema se Kaloka party uz Marka Pecotića &Silviju Dvornik dok će se za koktele pobrinuti Porta Salina & Bamboo.  

Manifestaciju organizira Turistička zajednica Grada Paga, uz potporu: Grada Paga, Udruženja obrtnika Pag, Srednje škole Bartula Kašića, Podravke d.d., Solane Pag d.o.o., Paške sirane d.d., Porta Salina bara.

Pokrovitelji su: Zadarska županija, Turistička zajednica Zadarske županije, Ministarstvo turizma i sporta RH, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Pa(G)astro dani – Okusi koji pričaju paške priče...

P A G   N A   M E N I J U

OD 01. DO 03.05.2025. GASTRO DANI U NAŠIM RESTORANIMA

Paški specijaltiteti po promotivnim cijenama uz dalmatinsku pismu u điru

Restoran Na Tale * Konoba Bodulo * Konoba Bile * Wine & Cheese Bar Trapula * Buffet Uhlinac

ČETVRTAK, 01.05.

PA(G)ASTRO DANI :  Večernji đir po restoranima s klapom Sol

PETAK, 02.05.

8.00  – 10.00  Jutra u poljima soli

10.00 – 13.00 Dan otvorenih vrata „Kako nastaje najbolji sir na svijetu?“, Paška sirana

11.00 – „Šalša iz srca Podravke“, Trg Petra Krešimira IV uz Trio Sol

18.30 -  Promocija „Posoli s malo cukra“, SŠ Bartula Kašića, I Magazin soli

18.00 – Sajam „Najboje od Paga“, promocija otočnih proizvoda, Stara riva & Magazini soli  uz Tono Bend

PA(G)ASTRO DANI :  Večernji đir po restoranima s klapom Galijota

SUBOTA, 03.05.

9.00 – Uspon po stazi Zagrljaj kamena i vjetra (vjetrolelektrane) i  stazi Sv. Jure

            Polazak s parkirališta Gradskog groblja Pag

11.00 – „Ulicama našeg grada“, besplatan razgled grada uz stručnog vodiča, Trg Petra Krešimira IV

17.30 – „Izradi svoju Kaloku“, radionica filcanja vune by Woolly Handmade, I Magazin soli     

17.00 – 21.00  KALOKA - Pag Lamb Festival 

21.00 – KALOKA PARTY - Marko Pecotić-Peco & Silvija Dvornik

PA(G)ASTRO DANI :  Večernji đir po restoranima   

 

ORGANIZATOR: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PAGA

PARTNERI : Grad Pag, Udruženje obrtnika Pag, SŠ Bartula Kašića, Podravka d.d., Solana Pag d.o.o., Paška sirana d.d., Porta Salina bar

POKROVITELJI: Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije

Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

Pag na meniju 2025 2